Sunday, August 13, 2006

Timecop

Max Walker är en polis som kämpar mot tidsresande skurkar. Tio år efter mordet på sin fru reser han tillbaka i tiden för att arrestera en ond tidsresande politiker och rädda sig själv från att bli änkeman.

Efter den sedvanliga sexscenen och Van Dammes halvnakna kropp i andlöst fascinerande utsträckta ställningar utvecklas det hela till den minst konsekventa time travel-film jag sett, med en skrattretande vision av år 2004. Här är världen sig lik bortsett från alla star wars-inspirerade bilar som kryper fram för att undvika att deras plastkarosser ska falla av. Och att tidspolisbasen är placerad i en skruttig källarlokal förklaras bero på att organisationens ekonomi är väldigt begränsad. Ja, det är verkligen rörande fint att en av Van Dammes största filmer lider av sådana stora budgetproblem. Filmen motbevisar även mitt tidigare påstående om att action i kombination med regnig scenografi aldrig misslyckas.

Förövrigt älskar jag Max Walkers otrevliga och rappa kommentarer som pga Van Dammes brister som skådespelare bara framstår som enfaldigt korkade; sådär som det brukar kunna bli för vår belgare. Och tack Peter Hyams, som serverar oss några scener med två Jean Claudes samtidigt på bild. I löve it!

Jean-Claude Van Damme Collection (1985-2004) [DVDRip] [Xvid]

0 Comments:

Post a Comment

<< Home