Tuesday, November 28, 2006

Kort och blandat

Fearless

Jet Li spelar huvudrollen i en av de mest tillfredställande actionfilmer jag har sett. Föreställ dig action ala Hero blandas med brutaliteten i Ong Bak, så har du Fearless framför dig. Precis vad jag drömt om! Jag är trött på alla tröjärmar och handflator som oskyldigt snärtar mot varandra, utan vill höra ljudet av knytnävslag knaka mot kindben, armar och ben som bryts och blod som stänks mot väggar. Fearless kan vara den första kinesiska film jag sett där jag inte har använt "mute" för att istället låta en Seagal-film ljuda i bakgrunden. Att filmen sedan helhetsmässigt absolut inte är någon ny Hero gör ingenting. Den banala storyn exempelvis, är ju fortfarande väldigt underhållande.

Fearless.2006.DVDRip.XviD-SweSub

Today You Die

Seagal spelar en modern Robin Hood med synsk fru! Tillsammans med sin ghetto-sidekick drar han, med grabbig jargong och väldigt improvisatorisk tappning, motsatsen till kvicka skämt om sina blivande och gångna mordoffer.

Seagal: "He walks kinda funny, you think he did some prison time?"
Ghetto Sidekick: "Maybe, might be they outlaw homos"
Seagal: "Cause it seems to me like, you know, the way he's walking, that uh, he might have been what we call the pond, or somebodys bitch..."


Annars kretsar storyn kring korrumperade poliser som vill åt Seagals stöldgods, som Seagal helst av allt bara vill skänka till ett barnsjukhus i konkurs.

Seagal-statistik:

Mord: 14
Misshandel: 13
Utpetade ögon: 0

Today.You.Die.2005.UNREAL.CUSTOM.SWESUB.DVDR-TKOU

Fighter in the Wind

Sydkoreanernas svar på Musashi. En loser vill bli starkare och tränar sig därför starkare. Sedan utmanar han alla kampsportskolor i Japan utan att förlora en match, mycket på grund av den klassiskt Östasiatiska odödligheten, som alltjämt byggs på viljestyrka. Bitvis rätt snygg, men shit vad trött jag är på alla regissörer som osäkert använder sig av det enkla och tråkiga receptet "snabbspola och hacka upp" som den ruskigt överskattade Equilibrium gjorde till sitt i och med sin extrema utformning: Christian Bale lärde sig scenernas koreografi, men utförde den i yoga-hastighet för att lyckas hålla poserna snyggt, varefter regissören tiodubblade hastigheten och klippte actionscenerna hackigt för att hans billiga trick inte skulle bli övertydligt. Riktigt så illa är det inte här, men visst används det allt för ofta och förstör vissa scener som annars hade kunnat vara riktigt fina. Annars en helt ok väldigt underhållande film!

10.12.04.Fighter.in.The.Wind.2004.DVDRip.XviD-GaMo


Belly of the Beast

* Titeln anspelar på Seagals mage som är i hans vanliga 2000-tal skick: sådär stor och rund att han väljer att sova med bylsiga kläder på.
* Seagal spelar som vanligt en förbannad far vars dotter är kidnappad, och som tänker rädda dagen genom att röja undan allt och alla som står i hans väg.
* Vi får vittna en scen där Seagal kanske har sex! En kvinna med åtminstone bar överkropp sitter ovanpo vår best som ligger på rygg i sängen, givetvis med jackan på, men, har han dragit ned byxorna? Kvinnan ser iaf ut att rida lite upp och ned. Chansen är visserligen stor att det bara är tänkt att handla om torrjuck, men jag vill gärna hoppas på det motsatta. Min första Seagal-sexscen isf!
* Regissören är kines, och filmen är därmed den första och enda Seagal-film jag har sett med skaplig action. Hurra!

Belly Of The Beast 2003 CUSTOM DVDRip SVCD SWESub-S@C

Black Mask 2

Tsui Harks kanske mest flippade film hittills, vars manus passar honom perfekt. Black Mask, nu spelad av någon annan än Jet LI, slåss mot muterade wreslers som planerar på att mutera hela Hong Kongs befolkning till olika människodjur. Småkul film vars action är långt ifrån lika upphetsande som Harks bättre verk. Mitt största klagomål landar dock på den uteblivna wresling-känslan i actionscenerna, som man givetvis förväntar sig. Åtminstone lite mild inspiration ala Blade 2 hade de väl kunnat få med?

Inferno

Van Dammes tolkning av Kurosawas Yojimbo. Givetvis otroligt dåligt, men ack så charmig vår Jean Claude är. Här finns de klassiska ass shotsen med, här charmar han filmens tjej genom att vara "gullig" och här har han regelrättiga sidekicks. Och så många bekanta ansikten! Beecher från Oz spelar äcklig mc-knutte, Danny Trejo spelar indianen Johnny Sixtoes som maserar Van Dammes fötter (!), Jaime Pressly från My Name is Earl spelar ungefär samma white trash-roll som i My Name is Earl, fast är mycket yngre och saknar silikonbröst, och Mr Miyagi spelar Van Dammes dementa och sadistiska side kick tillsammans med en typ 120-årig Leprechaun-man. Inferno är alltså ett måste för alla Van Damme fans!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home