Sunday, November 05, 2006

Shadow Man


Steven Seagal spelar Jack Frost, en före detta någonting som tidigare jobbat för den amerikanska underrättelsetjänsten. Hans svärfar drar in honom i problemsom innebär att han får sin dotter kidnappad och en massa människor på halsen. Detta rör inte Jack Frost nämnvärt som i sin trötthet och irritation börjar misshandla, tortera och mörda människor runt omkring sig.

Precis som i alla sena Seagal-filmer kör världens brutalaste actionhjälte hårdare än någonsin på sitt slentrianskådespeleri, som innebär att han alltjämt viskar sluddrande och spelar allmänt trött, oengagerad och dryg. På senare år kör han även stenhårt på sin fetma som i hans 2006-produktioner nått lustiga proportioner. Shadow Mans producenter har uppenbarligen tvivlar på att publiken ska acceptera dagens gourmand-Seagal och beordrat sminkörerna att med hjälp av mörk rouge försöka sminka fram hans tidigare karakteristiska ansiktsdrag (framhäva kindben och ögonglober bl.a.) samtidigt som hans allmäna fetma döljs genom att i så många scener som möjligt placera honom ihopsjunken i dunkel belysning. Resultatet är otroligt: en fet märklig sminkad Seagal sitter ihopsjunken i mörker och sluddrar ut krystade drygheter, för att då och då masa sig upp för att gå på mass murder rampage.

Shadow Man är inte en bra film, ingen ny Under Belägring 2. Shadow Man är ganska dålig men ändå högst sevärd i och med att Seagal använder sig av Dim Mak (samma teknik som Van Damme gjorde känd när han porträtterade Frank Dux i klassikern Bloodsport), skjuter sönder helikopterpropellrar med pistol och - precis som i så många filmer tidigare - petar ut ett par ögon.

Här nedan följer lite Seagal-statistik från Shadow Man.

Misshandel: 22 personer
Mord: 23 personer
Utpetade ögon: 2st

Shadow.Man.2006.DVDRip.XviD-CH.W.D.F

0 Comments:

Post a Comment

<< Home