Thursday, December 28, 2006

Breaking News

Fulltime Killer innehöll kanske inte hisnande actionscener i Tsui Hark-anda, men var fortfarande snygg och sjukt välgjord med underhållande och härligt maxad story. I Breaking News tappar regissören Johnny To ner på det roliga genom att försöka lämna en kommentar om dagens informationssamhälle och medias makt och politiska inverkan, och det är synd: resultatet blir nämligen lika ointressant som ambitionen.

Handlingen kretsar kring polisens kamp om att vinna tillbaka allmänhetens respekt efter att media dokumenterat hur ett kriminellt gäng utmanövrerar polisen på öppen gata. Detta ska ske genom att gripa de skyldiga i live-sänd tv. Så, mellan actionscenerna som utspelar sig i trappor och korridorer i ett höghus matas vi med polisens planering av sin vinklade tv-sändning, och de kriminellas försök att slå tillbaka genom att ge allmänheten sin bild över Internet.

Action som är genren där skorrande ambitioner ofta är lätt att bortse från, gör här ett undantag på den punkten. Eftersom Tos action är mer ren och stilfull än häpnadsväckande drar den tråkiga höghusmiljön och filmens allmänna återhållsamhet i actionväg ner de höga förväntningar den millimeterplanerade actionpackade sjuminuterstagning till introscen planterade, och gör filmens småosiga lökighet svår att blunda för. Det blir helt enkelt för lite av det goda, bortsett från introcenen som är värd att dö för. Långa snygga tagningar alltså, finns det något bättre?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home